ГоловнаСвіт

Лукашенко вважає, що білоруси "не дозріли" голосувати за президента-жінку

"У нас - не Литва. Там президент прийшла, усміхнулася, посиділа і пішла".

Лукашенко вважає, що білоруси "не дозріли" голосувати за президента-жінку
Фото: Белсат

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що жителі країни не готові до того, щоб президентом країни стала жінка.

Про це повідомляє БелТА.

"Дивлюся на цю статтю. І вже вуха стирчать у цієї людини. Він навіть не кандидат у президенти, за дружину там дбає. Розуміє ж, що за дружину ніхто не проголосує в Білорусі. Ось я часто говорю: Наталіє Іванівно (голова Ради Республіки Наталія Кочанова, - ред.), за тебе теж не проголосували б, хоча ти - готовий президент. У нас Конституція не під жінку. І в нас суспільство не дозріло для того, щоб голосувати за жінку. Тому що в нас, за Конституцією, президент володіє сильною владою. У нас президент - не Литва. Там президент, була Даля Грибаускайте, прийшла, усміхнулася, посиділа і пішла. Ні за що не відповідає, тому що там парламентська республіка. У нас - ні. Президентом буде мужик, я в цьому абсолютно переконаний", - сказав Лукашенко.

При цьому він зазначив, що в жінок - потенційних кандидатів у президенти - добре організований збір підписів для висунення.

"Вони тихо, спокійно збирають ці підписи. Нещодавно поцікавився - ці жінки зібрали більше підписів, аніж усі мужики, які в інтернеті піаряться", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 14 травня Лукашенко подав документи в Центрвиборчком для участі в чергових президентських виборах, які пройдуть у серпні.

Попередні вибори президента Лукашенко виграв з результатом 83,49%. Він є беззмінним президентом Білорусі з 1994 року. У разі перемоги на серпневих виборах це буде його шостий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram