ГоловнаСвіт

Колишній канцлер Німеччини, який працює на Росію, обізвав посла України "карликом"

Шрьодера зачепило інтерв'ю Мельника в Tagesspiegel.

Колишній канцлер Німеччини, який працює на Росію, обізвав посла України "карликом"
Герхард Шрёдер
Фото: EPA\UPG

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шрьодер, який одержує зарплату в "Роснефти", обізвав посла України в Берліні Андрія Мельника "карликом" (Zwerg), пише DW.

Таке слово він використовував у своєму першому подкасті, присвяченому коронавірусу і тому, як із ним справляється Німеччина.

Наприкінці, на останніх хвилинах, Шрьодер, говорячи про боротьбу з коронавірусом, критикує США за відмову підтримувати Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ), хвалить нинішній уряд Німеччини за протилежну політику й закликає до розширення міжнародного співробітництва.

"Не варто докучати один одному санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо й стосовно Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?" – запитує Шрьодер.

"Так, так, якийсь карлик з України, якісь критичні… Це нікого не цікавить, навіть у Німеччині", – говорить Шрьодер, при цьому не вимовляючи імені Мельника.

Привід для випаду Шрьодера – інтерв'ю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, у якому український дипломат розкритикував опубліковані в цьому ж виданні заклики ексканцлера зняти санкції з Росії, введені за її дії проти України.

Нагадаємо, що Шрьодер – член ради директорів "Роснефти", у 2019 році він отримав близько 600 тис. доларів винагороди. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram