ГоловнаСвіт

New York Times відвела першу полосу прізвищам списку жертв коронавірусу в США

Сполучені Штати наближаються до позначки в 100 тис. смертей.

Американська газета New York Times в неділю, 24 травня, присвятила першу полосу жертвам коронавірусу, опублікувавши список прізвищ загиблих в США. Про це повідомляється на сайті NYT.

Друкована версія видання вийшла під заголовком: "Число жертв наближається до 100 000, незліченні втрати", який супроводжується коротким некрологом.

"У списку не просто імена, це - ми", - йдеться в підзаголовку публікації.

Автори статті відзначають, що вплив коронавірусу на США неможливо виміряти числами.

"Коли країна наближається до похмурої позначки в 100 тис. смертей через вірус, New York Times вивчила некрологи і повідомлення про смерть людей. Ця тисяча осіб - тільки один відсоток зі списку померлих", - йдеться в публікації.

Журналісти також згадали в статті вік, місце проживання та короткий опис або рід занять тисячі з померлих пацієнтів з коронавірусом. Опублікований на першій шпальті список продовжується в газеті на 22 сторінці.

"Я б хотів, щоб через 100 років люди, оглядаючись назад, зрозуміли, яких втрат ми зазнали", - заявив один з редакторів The New York Times Марк Лейсі.

Згідно з останніми даними Університету Джонса Хопкінса, в США виявлено понад 1,6 млн випадків заражень коронавірусом - більш, ніж в будь-якій іншій країні. З початку пандемії в США померли 97 087 чоловік.

Раніше 22 травня президент США Дональд Трамп розпорядився протягом трьох днів приспустити прапори на всіх федеральних будівлях і національних монументах в пам'ять про американців, які померли від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram