ГоловнаСвіт

Бразилія вийшла на друге місце за кількістю інфікованих COVID-19

Раніше ВООЗ назвала Південну Америку новим світовим епіцентром коронавірусу.

Бразилія вийшла на друге місце за кількістю інфікованих COVID-19
Фавелы Рио-де-Жанейро
Фото: EPA/UPG

Бразилія вийшла на друге місце за кількістю інфікованих коронавірусом у світі, обігнавши Росію. За даними університету Джонса Гопкінса, у країні зареєстрували 330,8 тис.заражених.

Національне Міністерство охорони здоров'я 22 травня повідомило, що кількість заражених за добу в Бразилії перевищила 19,9 тис. осіб. Це рекордний показник за добовим приростом хворих за весь період епідемії, стверджує відомство.

Більшість заражених виявлено в регіоні Сан-Паоло, але хворі також є і в штатах Ріо-де-Жанейро, Пернамбуку.

Найвищий показник ураженості (відношення кількості хворих на цю мить до чисельності населення) в штаті Амазонас - 490 осіб на 100 тис. населення, повідомили у ВООЗ під час брифінгу у п'ятницю.

Водночас бразильські епідеміологи зазначають, що реальна кількість хворих на COVID-19 в країні може бути набагато більшою, ніж зазначена у статистиці. Оскільки за медичною допомогою не завжди можуть звернутися жителі фавел - нетрів, де проживають близько 13 млн осіб.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила Південну Америку новим епіцентром коронавірусу.

У Перу кількість випадків зараження COVID-19 перевищила 100 тис. осіб, у Чилі зараження виявили у 61,8 тис. осіб, в Еквадорі - у 35,8 тис.

Нагадаємо, 22 травня кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 5 млн осіб. На першому місці розташовані Сполучені Штати - 1,6 млн інфікованих і 96 тис. смертей.

У Росії, яка розташована на третьому місці, згідно з офіційними даними, коронавірус виявили у 326 тис. осіб, померли - понад 3 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram