ГоловнаСвіт

Голова МЗС України: відносини України і США не заморожені, але потребують перезавантаження

Він зазначив, що Білий дім не припиняв комунікувати з Офісом президента Зеленського.

Голова МЗС України: відносини України і США не заморожені, але потребують перезавантаження
Фото: надано Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що відносини України з США не є замороженими, проте він наполягає на їх перезапуску. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив міністр закордонних справ України - Дмитро Кулеба.

"Вони не заморожені, але я б ці відносини віддав у хімчистку і повернув очищеними і блискучими. І в цьому власне і полягає завдання дипломатів: виступити в ролі цієї хімчистки по обидва боки для того, щоб прибрати плями і зробити костюм, який буде ідеально на тобі сидіти і відмінно виглядати", - сказав він.

Водночас голова українського зовнішньополітичного відомства України відзначає, що Білий дім не припиняв комунікувати з Офісом президента Зеленського.

"Я не бачу індикаторів, які показують, що президент США не хоче спілкуватися з президентом Зеленським ... [При цьому] візит у США до виборів - це завжди елемент політики, що впливає на виборчий процес. Для нас завжди в Америці ключовою була двопартійна підтримка. Для нас важливо, щоб Україна зберегла свої позиції і добре ставлення до себе як з боку республіканців, так і з боку демократів", - зазначив Кулеба.

Раніше в інтерв'ю британському виданню The Guardian президент України Володимир Зеленський заявив, що розчарований тим, що досі не отримав конкретного запрошення відвідати з візитом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram