ГоловнаСвіт

Клінтон підтримала кандидатуру Байдена в президенти США

На виборах-2016 тоді ще віцепрезидент Байден підтримав Клінтон як кандидатку в президенти від демократів.

Колишня держсекретар США і кандидатка в президенти Гілларі Клінтон підтримала кандидатуру колишнього віцепрезидента Джо Байдена на виборах президента в листопаді 2020-го.

Клінтон стала "спеціальною гостею" віртуального заходу, присвяченого становищу жінок в умовах пандемії, за участю Байдена, пише Голос Америки.

Раніше ексдержсекретар натякнула на підтримку Байдена у Twitter.

Швидше за все, саме Байден представлятиме Демократичну партію після того, як його опонент Берні Сандерс вийшов з президентської гонки, зазначає видання. Кандидатуру Байдена вже підтримали експрезидент Барак Обама, спікерка Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі, сенатор Берні Сандерс і сенаторка Елізабет Воррен, яка також змагалася за право взяти участь у виборах президента США.

Під час передвиборної кампанії 2016 тоді ще віцепрезидент Байден підтримав Клінтон як кандидата в президенти від демократів і виступав з нею на її виборчих мітингах.

Менеджер кампанії президента Дональда Трампа після переобрання на другий термін Бред Парскаль заявив: "Трамп переміг її один раз і переможе кандидата, якого вона підтримала".

У 2016 році Трамп виграв вибори завдяки американській виборчій системі делегатів (304 голоси делегатів проти 227), але програв Клінтон за кількістю прямих голосів американців - 62,98 млн голосів у республіканця проти 65,85 млн голосів у демократки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram