ГоловнаСвіт

Італія планує відновити роботу головних визначних пам'яток у травні

Влада має намір надавати субсидії на літній відпочинок усередині країни.

Італія планує відновити роботу головних визначних пам'яток у травні
Відвідувачі Колізею, Рим, Італія, 09 березня 2020.
Фото: EPA/UPG

Наступного місяця в Італії буде відновлено роботу музеїв і головних визначних пам'яток країни, які були закриті через спалах коронавірусу COVID-19. Про це в інтерв'ю La Repubblica заявив міністр культури і туризму Даріо Франческіні.

«У травні, не з 4 [числа], а трохи пізніше, [будуть відкриті] ті музеї і археологічні пам'ятники, які зможуть відповідати вимогам безпеки», - повідомив він. Серед тих пам'яток, які, найімовірніше, отримають можливість відновити роботу, Франческіні назвав Колізей і Помпеї.

З найбільшими труднощами в питанні відкриття зіткнуться театри, кінозали та інші установи культури з обмеженим простором.

«Але ми запевняємо, що жоден театр, кінотеатр, артист не буде забутий. Ми виділяємо спеціальні фонди для їх підтримки», - зазначив міністр.

За його словами, уряд Італії готовий підтримувати внутрішній туризм і сім'ї з низькими доходами. Їм, як повідомив Франческіні, будуть надаватися субсидії (до € 500 на сім'ю) на літній відпочинок всередині країни.

При цьому говорити про в'їзд в Італію туристів з інших країн поки передчасно, заявив він.

«[Відкриття кордонів] буде залежати від епідеміологічної ситуації та політики кожної окремої держави. Міжнародного туризму в цьому році не буде», - вважає міністр.

Нагадаємо, всі італійські музеї, архітектурні пам'ятки, виставки, заклади культури і дозвілля були закриті 8 березня через поширення коронавірусу COVID-19. Введений владою країни карантинний режим закінчується 3 травня, про його продовження поки не повідомлялося.

Італія є одним зі світових лідерів за кількістю хворих і померлих від коронавірусу. За кількістю жертв країна перебуває на другому місці (понад 26 тис. чоловік) після США (53 тис.), а за кількістю випадків зараження - на третьому (понад 195 тис.), поступаючись лише Штатам (936 тис.) і Іспанії (223 тис.).

Раніше повідомлялося, що Сицилія пообіцяла туристам оплатити половину вартості авіаквитків після скасування карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram