ГоловнаСвіт

Барак Обама офіційно підтримав Джо Байдена в президентських перегонах у США

Він заявив, що Байден - саме той, хто потрібен Штатам для боротьби з коронавірусом.

Барак Обама офіційно підтримав Джо Байдена в президентських перегонах у США
Барак Обама и Джо Байден
Фото: EPA/UPG

44-й президент США Барак Обама офіційно висловив підтримку висунення Джо Байдена кандидатом в президенти від Демократичної партії. Про це пише NPR.

Обама сформулював своє схвалення, кажучи про лідерство, яке, за його словами, необхідне для боротьби з пандемією коронавірусу.

"Таке лідерство, яке керується знаннями і досвідом, чесністю і смиренням, співчуттям і грацією. Таке лідерство належить не тільки столицям і мерам наших штатів. Воно належить Білому дому, і тому я так пишаюся тим, що підтримую Джо Байдена для поста президента Сполучених Штатів", - сказав Обама. 

Він додав, що призначення Байдена віцепрезидентом за часів його президентства було одним з кращих рішень, яке він коли-небудь ухвалював.

"І я вважаю, що у Джо є всі якості, які нам потрібні в президенті прямо зараз", - заявив Обама.

Берні Сандерса, який нещодавно відмовився від суперництва з Байденом і вибув з кандидатської гонки, 44-й президент Штатів назвав "людиною, що присвятила своє життя тому, щоб озвучувати надії, мрії і розчарування трудящих".

Нагадаємо, що 8 квітня сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс припинив гонку за висунення від Демократичної партії на посаду президента США. Таким чином, єдиним кандидатом від демократів, який буде змагатися з Дональдом Трампом на виборах, залишився Байден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram