ГоловнаСвіт

Ізраїль анонсував створення вакцини від коронавірусу "через 90 днів"

Йдеться про пероральну вакцину, особливо доступну для населення.

Ізраїль анонсував створення вакцини від коронавірусу "через 90 днів"
Фото: fda.gov

Ізраїльські вчені анонсували створення вакцини від коронавірусу. Щойно вона буде розроблена, для завершення процесу ліцензування буде потрібно не менш ніж 90 днів і, можливо, ще більше, щоб вийти на ринок.

Про це пише ізраїльське видання Jpost.

Міністр науки і технологій Офір Акуніс назвав препарат унікальним і універсальним, заявивши, що він кардинально змінить світову ситуацію.

Повідомляється, що дослідницький інститут MIGAL чотири роки працював над створенням вакцини від коронавірусу іншого типу - того, що поширений серед курей. Тому, зіткнувшись з новим коронавірусом з Уханя, вчені використовували напрацювання.

Зараз проведені тільки доклінічні випробування, але вони продемонстрували високий рівень вироблення антитіл проти інфекції.

Водночас навіть, якщо через 90 днів робота над вакциною завершиться, то потім чекає тривалий період клінічних випробувань.

Акуніс при цьому наполягає, щоб все сталося якнайшвидше.

За словами генерального директора MIGAL Девіда Зігдона, йдеться про пероральну вакцину, особливо доступну для населення.

Про успішне випробування вакцини від коронавірусу на початку квітня заявили в Туреччині.

18 березня про початок випробувань вакцини від коронавірусу заявили у ВООЗ.

16 березня повідомлялося, що в американському Сіетлі вакцину від нового виду коронавірусу почали випробовувати на першому пацієнті. Водночас представники охорони здоров'я США заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців. Всього у випробуваннях братимуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років.

У Китаї про винайдення вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2 повідомили ще в лютому, проте вченим ще потрібні доопрацювання і додаткові перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram