ГоловнаСвіт

ВООЗ закликала країни світу не послаблювати карантин завчасно

Такі попередні рішення схожі на ранкові пробіжки хворих, які ще до кінця не вилікувалися.

ВООЗ закликала країни світу не послаблювати карантин завчасно
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я наразі не має рекомендацій для країн щодо пом'якшення обмежувальних заходів для нерозповсюдження коронавірусу і закликає не послаблювати їх завчасно.

Про це повідомив представник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр, передає Reuters.

"Найголовніше – не послабляти заходи дуже рано, щоби більше не відступати", – заявив він.

Ліндмаєр додав, що такі завчасні рішення схожі на ранкові пробіжки хворих, які ще не вилікувалися, і ризикують отримати ускладнення.

Нагадаємо, з 4 квітня в Україні заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони (крім вигулу собак однією людиною або службової необхідності). Також заборонено виходити на вулицю без документів, що засвідчують особу. Із 6 квітня набула чинності заборона на перебування в громадських місцях без одягнутих засобів індивідуального захисту – респіратора або маски (можна саморобної).

За інформацією джерел LB.ua, влада вже розглядає можливість поетапного пом'якшення карантину, яке має розпочатися вже у квітні.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин буде продовжено після 24 квітня, але можливе його пом'якшення заради збереження економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram