ГоловнаСвіт

Головні конкуренти на президентських виборах у США Трамп і Байден обговорили телефоном пандемію коронавірусу

Президент США назвав телефонну розмову "хорошою і теплою".

Головні конкуренти на президентських виборах у США Трамп і Байден обговорили телефоном пандемію коронавірусу
Джо Байден и Дональд Трамп
Фото: eadaily.com

Колишній віцепрезидент США Джо Байден і президент Дональд Трамп обговорили в телефонній розмові протидію пандемії коронавірусу. Про це пише CNN з посиланням на два джерела в Білому домі.

Відзначається, що телефонні розмови між двома політичними суперниками відбуваються рідко. Трамп кілька місяців тому різко розкритикував Байдена. Через звинувачення в тому, що Трамп намагався тиснути на Україну для відкриття справи проти Байдена, проти президента почали процедуру імпічменту.

"Байден розкритикував звернення Трампа щодо пандемії коронавірусу, заявивши, що адміністрація занадто повільно реагує на кризу. Він також сказав, що Трамп повинен припинити говорити і слухати експертів", – уточнили в CNN.

Заступниця керівника кампанії Байдена Кейт Бедінгфілд повідомила, що між колишнім віцепрезидентом і Трампом була "хороша розмова".

"Байден поділився кількома реченнями про дії, які адміністрація може зробити зараз для вирішення проблеми пандемії коронавірусу, і подякував американському народу за вирішення завдань, що стоять перед нацією", – заявила вона.

Трамп сказав пізніше, що в нього був "чудова, тепла розмова" з Байденом.

"Це була дуже хороша розмова. Він висловив свою думку, і я повністю її зрозумів", – зазначив президент США, додавши, що вони домовилися не розголошувати деталей телефонного дзвінка.

Президент США зазначив, що вислухав пропозиції Байдена, але це не означає, що він із ними згоден.

Нагадаємо, у вересні 2019 президент США Дональд Трамп оприлюднив відео, у якому звинувачує свого потенційного конкурента на виборах-2020 демократа Джо Байдена в тиску на Україну в інтересах його сина Хантера.

У жовтні того самого року Джо Байден уперше закликав до імпічменту президента США Дональда Трампа.

5 лютого Сенат Сполучених Штатів виправдав президента Дональда Трампа в справі про імпічмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram