ГоловнаСвіт

Україна долучилася до кола співавторів проєкту резолюції ООН щодо протидії коронавірусу

Документ закликає країни-члени організації зробити ліки, тести і майбутні вакцини від хвороби доступними для всіх.

Україна долучилася до кола співавторів проєкту резолюції ООН щодо протидії коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Україна долучилася до кола співавторів ініціативи Організації об'єднаних націй щодо поліпшення глобального доступу до лікарських препаратів і медобладнання в умовах загрози людству через поширення коронавірусу. Про це "Укрінформ" повідомив постпред України при ООН Сергій Кислиця.

"Україна першою виступила співавтором проєкту резолюції Генасамблеї ООН, ініційованої Мексикою, про зміцнення міжнародної взаємодії для забезпечення глобального доступу до медикаментів, вакцин і медичного обладнання, необхідних для боротьби з COVID-19", - повідомив Кислиця. 

Він уточнив, що новий проєкт резолюції заохочує країни-члени Організації до збільшення фінансування розробок вакцин і ліків, використання цифрових технологій, посилення міжнародного наукового співробітництва та координації в боротьбі з COVID-19.

Документ закликає генерального секретаря ООН, ВООЗ та інші установи докласти зусиль, щоб профілактика, тестування, діагностика, ліки і майбутня вакцина від коронавірусу були доступні для всіх, особливо для країн, що розвиваються.

Нагадаємо, раніше Україна заблокувала ініційовану Російською Федерацією "Декларацію про солідарність ООН в період загрози Covid-19".

Глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, що "в тексті під шляхетною назвою є багато правильних речей і одна маніпуляція, яка може мати стратегічні руйнівні наслідки для системи міжнародної безпеки - запуск процесу скасування міжнародних санкцій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram