ГоловнаСвіт

Канцлер Австрії анонсував пом'якшення карантину відразу ж після Великодня

З 1 травня повинні відкритися всі магазини, торгові центри та перукарні.

Канцлер Австрії анонсував пом'якшення карантину відразу ж після Великодня
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що відразу після католицької і протестантської Пасхи - тобто з 14 квітня - влада пом'якшить жорсткі обмежувальні заходи в країні, введені раніше через пандемію SARS-CoV-2.

Про це він заявив на пресконференції у Відні, передає Deutsche Welle.

За його словами, за умови дотримання необхідних запобіжних заходів з цього числа зможуть запрацювати невеликі магазини з площею приміщення до 400 квадратних метрів, а також спеціалізовані торговельні підприємства, де продають будівельні та садові товари. З 1 травня, згідно з планом, повинні відкритися всі інші магазини, торгові центри та перукарні.

Остаточне рішення з цього приводу буде прийнято наприкінці квітня.

При цьому школи будуть закриті щонайменше до середини травня, а всі масові заходи скасовані до кінця червня.

Водночас Курц до 1 травня продовжив обмеження на пересування населення. На цей момент жителі мають право покинути будинок з чотирьох причин: щоб піти на роботу; по продукти; щоб допомогти іншим людям; для індивідуальних занять спортом на свіжому повітрі.

Як повідомило 6 квітня міністерство охорони здоров'я Австрії, число загиблих від наслідків COVID-19 сягнуло 220, інфіковано понад 12 тис. осіб, видужали 3463.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер високо оцінив поведінку громадян, які здебільшого дотримуються обмежувальних заходів. За його словами, карантину у країні не дотримуються лише близько 5% громадян.

При цьому за недотримання карантинних заходів в Австрії громадянам загрожує штраф до 3,6 тис. євро. Рестораторам, які порушать правила карантину, загрожуватиме штраф у розмірі 30 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram