ГоловнаСвіт

Медики становлять майже 30% тих, хто заразився коронавірусом у Молдові

Хворобу виявили у 215 працівників медзакладів.  

Медики становлять майже 30% тих, хто заразився коронавірусом у Молдові
Фото: EPA/UPG

У Молдові заразилися коронавірусом 215 лікарів, це 28,5% від загальної кількості інфікованих. Більш як половина з них перебувають у закритих на карантин містах Сороки і Штефан-Воде.

Про це пише місцеве видання NewsMaker з посиланням на прем'єр-міністра Йона Кіку.

За даними на 4 квітня, коронавірус виявили в 752 жителів Молдови, з них 12 осіб, серед них два лікарі, померли.

Раніше представники влади стверджували, що багато лікарів заразилися в громадських місцях, від родичів, які приїхали з-за кордону, або пацієнтів, які приховали, що хворі.

Коронавірусна хвороба COVID-19 - інфекційне захворювання, спричинене останнім з недавно відкритих коронавірусів. До спалаху інфекції в Китаї в грудні 2019 року про новий вірус і захворювання нічого не було відомо.

До найбільш поширених симптомів COVID-19 відносяться підвищення температури тіла, втомлюваність і сухий кашель. У низки пацієнтів можуть відзначатися різні болі, закладеність носа, нежить, фарингіт або діарея. У деяких інфікованих осіб не виникає будь-яких симптомів або поганого самопочуття. У більшості людей (близько 80%) хвороба закінчується одужанням, при цьому специфічних лікувальних заходів не потрібно.

Приблизно в одному із шести випадків COVID-19 виникає важка симптоматика з розвитком дихальної недостатності. У літніх людей, а також осіб з наявними соматичними захворюваннями, наприклад, артеріальною гіпертензією, захворюваннями серця або діабетом, ймовірність тяжкого перебігу захворювання є більшою.

За наявності підвищеної температури тіла, кашлю й утрудненого дихання слід звертатися по медичну допомогу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram