ГоловнаСвіт

Трамп звільнив генерального інспектора спецслужб, який доповів про розмову із Зеленським

Майкл Аткінсон зіграв важливу роль у розкручуванні так званої "української справи".

Трамп звільнив генерального інспектора спецслужб, який доповів про розмову із Зеленським
Майкл Аткинсон
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп звільнив генерального інспектора з розвідки Майкла Аткінсона, який доповів Конгресу слова співробітника ФБР про деталі розмови американського лідера з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє CNN.

Після того, як ці дії призвели до початку процедури імпічменту президента США, Трамп заявив, що більше не може довіряти Аткінсону.

"Я, як президент, володію повноваженнями призначати ... життєво важливо, щоб я повністю довіряв призначенцям, що виконують обов'язки генеральних інспекторів ... Це більше не стосується цього Генерального інспектора", - сказав він.

Аткінсон піде з посади через 30 днів. Він став останнім з чиновників, кого звільнила адміністрація Трампа через участь в імпічменті президента.

Аткінсон зіграв важливу роль в розкручуванні так званої "української справи", що, в кінцевому підсумку, призвело до спроби імпічменту Трампа в Конгресі. Як наглядова особа за діяльністю спецслужб Аткінсон перенаправив Конгресу скаргу співробітника Білого дому, що стосується телефонної розмови між Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше Трамп уже звільнив кількох людей, причетних до процедури імпічменту, зокрема, Александра Віндмана, колишнього співробітника Ради національної безпеки, який давав свідчення під час розгляду в Конгресі, а також його брата-близнюка і тодішнього посла США в Європейському Союзі Гордона Сондленда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram