ГоловнаСвіт

Королева Єлизавета II учетверте за 68 років правління виступить з позачерговим зверненням

Її Величність звернеться до нації в телеефірі в неділю, 5 березня.

Королева Єлизавета II учетверте за 68 років правління виступить з позачерговим зверненням
Фото: EPA/UPG

Королева Великобританії Єлизавета II 5 квітня звернеться до нації з позачерговим зверненням - четвертим з часів сходження на престол в 1952 році.

Про це повідомляється в Twitter-акаунті королівської сім'ї.

"Її Величність Королева звернеться до Сполученого Королівства і Співдружності в телевізійному ефірі. Крім телебачення і радіо, звернення Королеви транслюватиметься і на соціальних каналах Королівської родини", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що три попередні промові королеви відбулися в зв'язку з подіями першої війни в Перській затоці в 1991 році, перед похоронами принцеси Діани в 1997 році і після смерті Королеви-Матері в 2002 році.

Зараз королева Єлизавета через пандемію коронавірусу COVID-19 перебуває в самоізоляції в замку Віндзор в Беркширі з герцогом Единбурзьким.

Очевидно, нове звернення пов'язане з пандемією коронавірусу, в останні дні в Великобританії значно зросла кількість смертей від цієї інфекції. Зокрема за добу 3 квітня в Великобританії померли 684 людини, загальна кількість жертв зросла до 3605.

Раніше повідомлялося, що старший син королеви Великобританії і спадкоємець британського престолу - 71-річний принц Чарльз заразився коронавірусом і перебуває на самоізоляції в Шотландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram