ГоловнаСвіт

Дизайнер елітного взуття Серджіо Россі помер від коронавірусу

Йому було 84 роки.

Дизайнер елітного взуття Серджіо Россі помер від коронавірусу
Серджио Росси
Фото: corriereromagna.it

Через коронавірусну хворобу COVID-19 помер італійський дизайнер Серджіо Россі.

Засновнику взуттєвої марки Sergio Rossi було 84 роки, пише Vogue.

"Кілька днів тому синьйор Россі потрапив до лікарні містечка Чезена, в якому жив, але лікарі не змогли його врятувати. Причому сам Россі був активно включений в боротьбу з пандемією в своїй рідній країні - перераховував до благодійних фондів кошти від онлайн-продажів, а також 100 тисяч євро окремо від цього передав на початку березня в лікарні", - йдеться в повідомленні.

Серджіо Россі народився в 1935 році в Сан-Мауро-Пасколи, італійської провінції Емілія-Романья, яка є одним з центрів взуттєвої індустрії Італії.

У 1951 році заснував компанію з пошиття жіночого взуття Sergio Rossi. До 2015 року брендом володіла французька корпорація Kering. На цей момент його генеральним директором є Ріккардо Шіутто (Riccardo Sciutto). Як пише Vogue, вже в 1960-х роках марка Sergio Rossi почала асоціюватися у споживачів з італійською якістю і класичним жіночним дизайном.

Нагадаємо, в кінці березня від ускладнень, викликаних коронавірусом, померла двоюрідна сестра іспанського короля Філіпа VI принцеса Марія Тереза.

21 березня від коронавірусної інфекції помер колишній президент футбольного клубу "Реал" (Мадрид) Лоренсо Санс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram