ГоловнаСвіт

Міністр закордонних справ Польщі звинуватив Росію у використанні пандемії коронавірусу для дезінформації

За його словами, поширення фейків у період пандемії турбує НАТО.

Міністр закордонних справ Польщі звинуватив Росію у використанні пандемії коронавірусу для дезінформації
Яцек Чапутович
Фото: president.gov.ua

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чупутович звинуватив владу Росії у використанні кризи, спричиненої коронавірусом, для поширення дезінформації. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на польський TVP info.

Таку заяву він зробив за результатами онлайн-конференції глав МЗС країн НАТО. За його словами, дезінформація і загроза з боку РФ за часів пандемії турбує Альянс.

"Росія використовує кризу. Дезінформаційна активність Росії дуже виразна. Вона несе пропагандистський характер і це турбує членів Альянсу. Прикладом може бути дезінформація щодо нашої країни", – повідомив Чапутовіч, згадавши про поширення РФ фейків про те, що Польща заблокувала проліт над своєю територією російського літака з допомогою для Італії.

За словами глави польського МЗС, союзники підкреслили необхідність співпраці і єдності проти дезінформації, зокрема з боку РФ.

Нагадаємо, у грудня 2019 Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький виступив із жорсткою заявою на адресу президента РФ Володимира Путіна через спотворення ним історії Другої світової війни. Путін на пресконференції заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а "ввів свої війська в країну, яка була дезінтегрована, а влада вже не контролювала ситуацію". Також Путін висловив думку, що Польща сама була агресором, коли восени 1938 захопила частину Чехословаччини.

На думку Моравецького, ці слова Путіна пов'язані з низкою серйозних поразок Росії на міжнародній арені.

Після цього заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський заявив, що Варшава готова до тривалої інформаційної війни з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram