ГоловнаСвіт

НАТО прийняло новий пакет підтримки України і Грузії

Уперше в історії альянсу засідання провели в режимі відеоконференції.

НАТО прийняло новий пакет підтримки України і Грузії
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО погодили новий пакет підтримки для України і Грузії.

Затвердження головами МЗС країн-членів НАТО подальших заходів підтримки України і Грузії на додаток до вже наявних пакетів допомоги стало однією з головних тем засідання голів МЗС 30 країн-членів НАТО, передає DW.

"Йдеться про навчання, доступ до більшої кількості освітніх програм НАТО і про обмін даними радарів, що поліпшить розуміння ситуації з повітряною активністю в регіоні", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він уточнив, що альянс, зокрема, активніше залучатиме Україну і Грузію до своїх навчань у регіоні Чорного моря.

У коментарі DW генсек НАТО прокоментував і ситуацію на Донбасі. Він розкритикував дії проросійських сепаратистів, які обстрілюють українські війська і ще більше обмежують доступ спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"Кризу, спричинену пандемією COVID-19, використовують як виправдання для того, щоб ще більше обмежити роботу спостерігачів ОБСЄ... Тому ми закликаємо Росію зупинити бої в Україні. Вона (Росія, - ред.) підтримує сепаратистів, відповідальних за порушення припинення вогню", - зазначив Столтенберг.

Відзначають, що через пандемію COVID-19 вперше в історії альянсу засідання провели в режимі відеоконференції. У ньому в ролі нового члена НАТО вперше взяла участь Північна Македонія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram