ГоловнаСвіт

Розвідка США дізналася про заниження Китаєм даних про коронавірус, - Bloomberg

При цьому КНР - не єдина країна з підозрілою публічною звітністю про захворювання.

Розвідка США дізналася про заниження Китаєм даних про коронавірус, - Bloomberg
Фото: EPA/UPG

Американська розвідка в секретній доповіді, представленій президентові США Дональду Трампу, з'ясувала, що Китай занижує дані про масштаб епідемії коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Чиновники попросили не називати їхні імена, оскільки доповідь є секретною. Водночас вони впевнені, що публічна звітність Китаю про кількість випадків захворювання і рівень смертності - неповна.

Китай не єдина країна з підозрілою публічною звітністю про коронавірус, вважають американські політики.

"Західні чиновники вказали також на Іран, Росію, Індонезію і особливо Північну Корею, яка не повідомила про жоден випадок захворювання, як на можливі випадки заниження статистики. Інші країни, включаючи Саудівську Аравію і Єгипет, також можуть намагатися знизити свої показники", - відзначають у повідомленні.

Нагадаємо, коронавірус COVID-19 було вперше діагностовано в Китаї наприкінці грудня 2019 року. Відтоді в країні діагностували понад 82 тисячі випадків зараження, 3310 осіб померли. На цей момент у Китаї практично не фіксують нових випадків, тому в багатьох провінціях починають знижувати обмеження і скасовувати карантин.

29 березня Китай оголосив про зупинку епідемії коронавірусу в країні, але при цьому не виключив нового витка захворювання.

Кількість інфікованих COVID-19 у світі наближається до мільйона. Зараз епіцентром епідемії стали США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram