ГоловнаСвіт

У Німеччині знайдено мертвим міністра фінансів федеральної землі Гессен

Прем'єр Гессена вважає, що він міг накласти на себе руки через ситуацію з коронавірусом.

У Німеччині на залізничних коліях знайшли мертвим міністра фінансів федеральної землі Гессен Томаса Шефера. Загиблому було 54 роки, пише DW.

Його тіло 28 березня на залізниці поблизу міста Гохгайм-ам-Майн виявила служба порятунку. Слідство розглядає версію самогубства.

Прем'єр-міністр Гессена Фолькер Буф'є висловив співчуття рідним загиблого.

"Ми всі шоковані і ледь можемо повірити, що Томас Шефер пішов із життя так несподівано і раптово", - заявив він.

Фото: nachedeu.com

Буф'є додав, що смерть Шефера може бути пов'язана з пандемією коронавірусу, оскільки загиблий висловлював сильне занепокоєння через ситуацію, що склалася.

"Він не бачив більше ніякого виходу. Він був у відчаї і покинув нас. Це мене вразило", - зазначив прем'єр Гессена.

Буф'є повідомив, що Шефер працював над подоланням економічних наслідків пандемії і турбувався за те, чи вдасться йому виконати очікування населення, яке розраховувало на його фінансову підтримку.

Шефер займав посаду міністра фінансів Гессена з 2010 року. Відзначається, що він вважався можливим наступником на посаді прем'єра своєї федеральної землі.

За кілька днів до смерті він представив у парламенті землі план на кілька мільярдів, який передбачав підтримку бізнесу, що постраждав через пандемію.

Нагадаємо, що у вересні 2019 поліція Естонії знайшла мертвим ексглаву естонського філії Danske Bank Айвара Рехе, який пропав 23 вересня і був оголошений у розшук. Тіло виявили в саду будинку Рехе в Талліні. Поліція припустила, що він наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram