ГоловнаСвіт

Трамп підписав закон про допомогу економіці США на $2 трлн у період коронавірусу

Пакет фінансової допомоги став найбільшим засобом підтримки економіки в історії США.

Трамп підписав закон про допомогу економіці США на $2 трлн у період коронавірусу
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав закон, який передбачає виділення допомоги американській економіці на рекордну суму в 2,2 трлн доларів.

Про це повідомляє Голос Америки.

Законопроєкт передбачає, зокрема, грошові виплати в розмірі $1200 американцям з доходом до $75 тис. у рік, створення програми підтримки малого бізнесу обсягом $367 млрд, а також виділення $500 млрд для фінансування різних галузей економіки, підтримки міст і штатів.

"Я тільки що підписав CARES Act, найбільший пакет економічної допомоги в американській історії - вдвічі більший, ніж найбільший раніше прийнятий пакет. Закон на 2,2 трлн доларів надасть термінову допомогу сім'ям, робітникам і бізнесам нашої країни", - написав Трамп в твіттері.

Раніше президент США наказав корпорації General Motors почати випуск вентиляторів, необхідних для надання медичної допомоги жертвам епідемії коронавірусу. Цей наказ відданий відповідно до недавно задіяного закону, що надає главі держави відповідні повноваження.

Раніше General Motors повідомила, що планує почати виробництво вентиляторів спільно з компанією Ventec Life Systems, на одному зі своїх заводів в штаті Індіана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram