ГоловнаСвіт

Папа Римський помолився про завершення епідемії

"Чому ви боїтеся? У вас немає віри?"

Папа Римський Франциск в п'ятницю, 27 березня, виступив зі зверненням до "Міста і світу" (Urbi et Orbi), під час якого помолився про завершення пандемії коронавірусу.

Понтифік виступав на сходах перед собором Святого Петра у Ватикані.

Фото: vaticannews.va

Традиційно заповнена туристами площа перед собором була порожня. Доступ до неї закрили до 3 квітня через поширення коронавірусу, повідомляє Vatican News.

Папа Франциск порівняв те, що відбувається в світі, з настанням вечора, коли згущується темрява.

"Уже кілька тижнів здається, що настав вечір. Темрява згустилася над нашими площами, вулицями і містами, вона опанувала нашим життям, наповнивши все оглушливою тишею і сумною пусткою, що паралізує все, що вона зустрічає на своєму шляху", - сказав понтифік.

 Він прочитав уривок з Євангелія від Марка про те, як Ісус Христос приборкав бурю, в яку Він і Його учні потрапили, перебираючись в човні через море.

"Господи, благослови світ, дай здоров'я нашим тілам і заспокой наші серця. Попроси нас не боятися. Але наша воля слабка, і ми боязкі. Але ти, Господи, щоб не залишив нас у владі бурі", - сказав Папа.

За його словами, зараз люди усвідомили, що всі перебувають в однаковому становищі. "Ми зрозуміли, що перебуваємо в одному човні. Ми всі вразливі і дезорієнтовані, але в той же час ми всі важливі і потрібні, ми всі повинні триматися разом ... На цьому човні ми всі", - сказав понтифік.

Традиційно тато виступає з Urbi et Orbi на Різдво і Великдень, на церемонії своєї інтронізації, в рідкісних випадках - щоб благословити паломників.

Усім віруючим, що віртуально приєдналася до молитви, понтифік надав індульгенцію - ззвільнення від наслідків гріха.

Нагадаємо, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 охопила майже весь світ, але найсильніше вдарила по Італії. За останню добу померла майже тисяча осіб з коронавірусом, загальне число інфікованих перевищило 9 тисяч осіб.

Станом на 27 березня число смертей від коронавірусу в світі перевищило 25 тисяч. Загальна кількість заражених налічує 558,5 тисяч. Одужали понад 127 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram