ГоловнаСвіт

В аеропорту Кенії зникли 6 млн захисних масок, замовлених Німеччиною

Міноборони і Мінфін ФРН проводять розслідування.

В аеропорту Кенії зникли 6 млн захисних масок, замовлених Німеччиною
Работник готовится к дезинфекции салона самолета в международном аэропорту в Аддис-Абебе, Эфиопия
Фото: EPA/UPG

Шість мільйонів захисних масок типу FFP2, замовлених урядом Німеччини в рамках боротьби з коронавірусом, зникли в аеропорту Кенії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на тижневик Der Spiegel.

За даними видання, маски повинні були прибути до Німеччини ще 20 березня. Замовлення призначалося для постачання в німецькі лікарні і лікарям. Прессекретарка міністерства оборони країни підтвердила інформацію про зникнення, додавши, що відомство з'ясовує, що саме сталося.

У Міноборони Німеччини розповіли, що оформленням замовлення займалося Генеральне управління митниці, що підпорядковується Мінфіну. Таким чином, митне управління зі свого боку повинне було забезпечити "перевірку і серйозність підрядника замовлення", і тепер воно також розслідує пропажу масок.

"Федеральний уряд не зазнав збитків у зв'язку з пропажею, оскільки замовлення ще не було оплачене", - заявила прессекретарка Міноборони. Яку роль у закупівлі масок зіграла Кенія, представниця військового відомства сказати не змогла. Der Spiegel також не пише, хто був постачальником масок.

Яким чином загубилися 6 млн масок, теж наразі незрозуміло.

Нагадаємо, з України експорт товарів протиепідемічного призначення обмежено до 1 червня. Це стосується, зокрема, водонепроникних лабораторних костюмів, медичних рукавичок, халатів, окулярів, масок.

Днями іспанський телеканал у сюжеті про брак засобів захисту показав розвантаження респіраторів українського виробництва. Пізніше з'ясувалося, що відео було архівним, а товар відправили до Іспанії ще до введення заборони.

Раніше голова митної служби Максим Нефьодов заявив, що медичні маски стали найпопулярнішим товаром для контрабанди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram