ГоловнаСвіт

ООН представить глобальний план реагування на коронавірус

Гутерреш назвав пандемію безпрецедентною кризою.

ООН представить глобальний план реагування на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш в середу, 25 березня, презентує Глобальний план гуманітарного реагування для боротьби з коронавиірусною хворобою COVID-19.

Про це повідомило постійне представництво України при ООН.

"Працюємо над тим, щоб в глобальному плані були враховані потреби України", - сказано в заяві.

Віртуальна презентація відбудеться в середу, 25 березня, о 16:00 за київським часом на webtv.un.org.

Паралельно під егідою ООН створюється міжнародний фінансовий фонд, який надаватиме підтримку державам з метою протидії коронавірусу і мінімізації негативних довгострокових наслідків.

Минулого тижня генсек ООН назвав пандемію коронавірусу безпрецедентною кризою за всю 75-річну історію організації.

За оцінками Міжнародної організації праці, вже до кінця цього року робітники в усьому світі можуть втратити загалом до 3,4 трлн дол.

"Це, перш за все, загальнолюдська біда, і вона вимагає вияву солідарності. Все людство перебуває у стресовому стані, порушене соціальне тло суспільства. Люди страждають, хворіють, вони налякані", - заявив генеральний секретар ООН на веб-конференції 19 березня. Він підкреслив, що заходи у відповідь на пандемію на рівні окремих країн не працюють, і сьогодні необхідні глобальні скоординовані рішення і дії.

Гутерреш запропонував діяти на трьох напрямках: домагатися зміцнення систем охорони здоров'я, надавати соціальну та економічну підтримку населенню та бізнесу, а також взяти на озброєння соціально відповідальний підхід до відновлення після пандемії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram