ГоловнаСвіт

Італія закриває всі підприємства, крім життєво необхідних

Країна посилює заходи боротьби з коронавірусом.

Італія закриває всі підприємства, крім життєво необхідних
Фото: EPA/UPG

Італія в рамках боротьби з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 призупинить всю виробничу діяльність, крім найнеобхіднішої. Про це оголосив прем'єр-міністр Джузеппе Конте, передає ANSA

Нові заходи набудуть чинності з понеділка, 23 березня, і діятимуть як мінімум до 3 квітня.

"Це жорсткі заходи, але у нас немає альтернативи. Зараз ми повинні чинити опір, тому що тільки так ми можемо захистити себе", - сказав італійський прем'єр.

Конте наголосив, що Італія не зупиняє, а на час уповільнює виробничу діяльність. Буде складено список підприємств, що підлягають тимчасовому закриттю.

Прем'єр запевнив, що обмеження не торкнуться супермаркетів, продуктових магазинів, аптек, а також банківських і поштових відділень та страхових компаній. Також продовжиться торгівля товарами першої необхідності та робота громадського транспорту.

Нагадаємо, з 10 березня по всій Італії обмежена свобода пересування. Школи та університети закриті до 3 квітня, скасовані будь-які демонстрації. 12 березня в Італії тимчасово припинилася вся комерційна діяльність, закрилися всі роздрібні магазини за винятком продуктових і аптек. До цього призупинили національний футбольний чемпіонат. Заходи торкаються понад 60 млн осіб.

Водночас Італія вийшла на перше місце в світі за кількістю людей, які померли від наслідків зараження коронавірусом. За даними МОЗ Італії, в країні зареєстровано 53 578 випадків захворювання, 4825 осіб померли.

Раніше науковий радник міністра охорони здоров'я Італії, колишній президент Європейської асоціації суспільної охорони здоров'я професор Вальтер Річкарді назвав дві головні причини, чому в Італії фіксують високу смертність від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram