ГоловнаСвіт

Під час землетрусу в Хорватії обвалився дах столичного собору, є загиблий

Поштовхи відчувалися в сусідніх Боснії і Герцеговині, Хорватії, Угорщині, Словенії та Австрії.

Фото: https://www.vecernji.hr

У Хорватії у неділю вранці стався землетрус магнітудою 5,3, осередок розташовувався за 7 км від столиці країни Загреба, передає місцеве видання Večernji list.

"У Загребі загинув 15-річний підліток. Його знайшли серед уламків зруйнованого будинку, довезли до лікарні, де лікарі констатували його смерть", - повідомили в службі швидкої допомоги.

Десятки будинків у столиці та передмістях зруйновані або пошкоджені. За словами очевидців, люди в паніці втекли зі своїх будинків. Громадян просять не наближатися до опор електропередач.

Фото: https://www.vecernji.hr

Крім того, обвалився дах базиліки Серця Христового в Загребі, частина стелі впала на вівтар. Збиток історичній будівлі величезний, але ніхто зі священнослужителів не постраждав, повідомив виданню настоятель собору.

Фото: https://www.vecernji.hr

Фото: https://www.vecernji.hr

Глибина епіцентру становила 10 км. Перший сильний поштовх відчувався протягом приблизно 10 секунд, потім пішли кілька афтершоків. Поштовхи відчувалися в сусідніх Боснії і Герцеговині, Хорватії, Угорщині, Словенії та Австрії.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Албанії стався найсильніший землетрус за останні 30 років. Його магнітуда становила 5,8 бала. Загинули три людини, ще близько 140 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram