ГоловнаСвіт

У чотирьох громадян Молдови, які відвідували Почаївську лавру, виявили коронавірус

Протягом 20 березня в країні підтвердили 17 випадків коронавірусу.

У чотирьох громадян Молдови, які відвідували Почаївську лавру, виявили коронавірус
Почаївська Лавра
Фото: Вікторія Матола

У Молдові 20 березня підтвердили 17 нових випадків зараження коронавірусом.

Міністр охорони здоров'я, праці та соцзахисту Віоріка Думбревяну повідомила, що в лабораторії обробили 90 тестів на коронавірус, з яких 17 виявилися позитивними, передає місцеве видання NewsMaker.

"З них 12 випадків локального зараження: вісім випадків у Кишиневі, один - в Хинчештах, два - в Синжерей і один - в Штефан-Воде. Крім цього, в п'яти випадках вірус виявили у громадян, які нещодавно повернулися з України і Росії", - сказала Думбревяну.

Так, у Молдові, де 18 березня зафіксували першу смерть від Covid-19, кількість заражених коронавірусом нового типу зросла до 66. Один пацієнт одужав.

Пізніше на брифінгу президент Молдови Ігор Додон уточнив, що четверо молдавських громадян, у яких виявили коронавірусну хворобу Covid-19, повернулися з України, де відвідували Почаївську лавру в Тернопільській області, пише Deschide.MD.

Свято-Успенська Почаївська лавра перебуває в підпорядкуванні Української православної церкви Московського патріархату. Розташована в однойменному місті Кременецького району Тернопільської області. Є найбільшим православним храмовим комплексом на Західній Україні і другим у країні після Києво-Печерської лаври.

У листопаді 2018 року Кабмін повернув лавру до складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. Комісія Мін'юсту дійшла висновку, що реєстратор порушив вимоги чинного законодавства під час реєстрації права користування на комплекс споруд лаври.

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що рішення Мін'юсту скасувати реєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за монастирем УПЦ МП не позбавляє його права ними користуватися, оскільки це рішення не скасовує договору про користування від 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram