ГоловнаСвіт

У Баварії вводять обов'язковий домашній карантин на два тижні

Рішення про введення загальнонаціональної заборони виходити на вулицю в Німеччині можуть прийняти після вихідних.

У Баварії вводять обов'язковий домашній карантин на два тижні
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Влада федеральної землі Баварія оголосили обов'язковий двотижневий домашній карантин через коронавірус.

Про це повідомляє Independent.

"Нелегко приймати таке рішення. Ми приймаємо його згідно з нашими знаннями і совістю. Баварія буде і після коронавірусу, але вона буде сильнішою, якщо ми не будемо закривати очі на проблему", - заявив прем'єр Маркус Содер.

Рішення про введення загальнонаціональної заборони виходити на вулицю в Німеччині буде залежати від того, як поведуть себе мешканці країни в майбутні вихідні, заявив глава відомства федерального канцлера Гельґе Браун, передає Deutsche Welle.

"Субота стане вирішальним днем, і ми дуже уважно спостерігатимемо за тим, що відбувається в цей день", - сказав Браун.

Він також зазначив, що, незважаючи на неодноразові заклики до жителів країни максимально уникати соціальних контактів, люди продовжують збиратися у великі групи - наприклад, в громадських парках. 18 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель в своєму телезверненні до нації знову наполегливо закликала німців дотримуватися встановлених урядом обмежень на суспільне життя.

За словами прем'єр-міністра федеральної землі Баден-Вюртемберг Вінфріда Кречмана, в неділю, 22 березня, Меркель проведе зустріч з главами земельних урядів, на якій буде обговорюватися можливість введення такої заборони.

Нагадаємо, число інфікованих коронавірусом у Німеччині продовжує зростати. До 20 березня загальна кількість хворих у країні досягла 15 тис. 320, число померлих збільшилося до 44.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram