ГоловнаСвіт

Естонія закриває кордони для іноземців

Необхідність обмежувальних заходів буде переглядатися кожні два тижні.

Естонія закриває кордони для іноземців
Фото: eu2017.ee / Rasmus Jurkatam

Естонія закриває кордони для іноземців з 17 березня. В'їзд буде дозволено тільки громадянам країни, іноземцям з видом на проживання і особам без громадянства, що проживають в Естонії. Про це в ніч на 15 березня повідомив прем'єр-міністр Юрі Ратас в facebook.

Правила передбачають, що в країну зможуть в'їжджати іноземні громадяни, члени сімей яких проживають в Естонії. При цьому всі прибулі з-за кордону повинні будуть дотримуватися двотижневого карантину.

Також дозволено транзитне проходження через територію Естонії особам, у яких немає симптомів пневмонії COVID-19, що викликається коронавірусом.

Як і раніше дозволені міжнародні вантажні перевезення.

На кордоні будуть перевірятися не тільки документи, а й наявність симптомів коронавірусу.

Тимчасові обмеження на перетин кордону залишаються чинними до окремого рішення влади, а їх необхідність буде оцінюватися не рідше ніж кожні два тижні, запевнив естонський прем'єр.

Влада також закликала жителів країни тимчасово відмовитися від поїздок в інші країни.

Раніше уряд в Талліні закрило до 1 травня всі школи, музеї, кінотеатри, спортивні та розважальні установи, а також скасував проведення публічних заходів.

Станом на ранок 15 березня в Естонії підтверджено 115 випадків SARS-COV-2.

Напередодні через коронавірус рішення про закриття кордонів для іноземців ухвалили в Латвії та Литві. Режим надзвичайного стану оголошено в Румунії і Іспанії. В Україні надзвичайний стан введено в Чернівецькій області, де підтверджено два випадки коронавірусної хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram