ГоловнаСвіт

У Туреччині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом

Чоловік нещодавно повернувся з поїздки у Європу.

У Туреччині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом
Фото: Youtube Printscreen

У Туреччині зареєстрували перший випадок зараження коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2. Заражений чоловік нещодавно повернувся з поїздки в Європу. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа, передає «Укрінформ».

«Результати тесту нашого громадянина з підозрою на коронавірус показали позитивний результат», - повідомив міністр у вівторок пізно ввечері.

За його словами, стан чоловіка задовільний. Він звернувся до лікарні із симптомом сухого кашлю і високою температурою. Зараз хворий і члени його сім'ї, особи з кола контакту перебувають на карантині.

Інформацію про пацієнта не поширюють з погляду захисту його конфіденційності.

«Один або кілька випадків не слід сприймати як епідемію. Коронавірус не сильніший від заходів, яких ми будемо вживати. Один пацієнт не є ризиком для всіх», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, загальна кількість заражених коронавірусом COVID-19 у світі продовжує зростати, і на ранок середи, 11 березня, сягнула 118 023 осіб.

Крім того, сьогодні, 11 березня, Кабінет Міністрів ухвалить остаточний план боротьби з коронавірусом.

Через загрозу поширення коронавірусу SARS-CoV-2 Кабінет Міністрів на засіданні в середу розгляне питання введення карантину в навчальних закладах і заборони на проведення всіх масових заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram