ГоловнаСвіт

У Росії за добу зареєстрували шість нових випадків коронавірусу (оновлено)

Перший інфікований SARS-CoV-2 росіянин одужав.

У Росії за добу зареєстрували шість нових випадків коронавірусу (оновлено)
Фото: rustavi2.ge

У Росії за добу зареєстровано шість нових хворих на коронавірус SARS-CoV-2. Один випадок зареєстровано в Нижньому Новгороді, п'ять - у Москві.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на оперативний штаб.

Зазначають, що всі хворі недавно відвідували Італію. Людей госпіталізували, вони перебувають у спеціальних інфекційних боксах.

За даними штабу, перебіг захворювання - "легка клінічна форма, проводиться симптоматична терапія, стан пацієнтів задовільний".

Коло осіб, з якими вони контактували на території РФ, визначили. Зараз їх беруть під медичний нагляд для обстеження.

Оновлення. У Москві один із заражених коронавірусом одужав і буде виписаний з лікарні, передає Интерфакс.

"У нас є хороша інформація. Перший наш хворий одужав, у нього вже кілька разів підтвердилися проби про відсутність інфекції, найближчими днями ми його випишемо", - розповіла заступник мера Москви з питань соціального розвитку Анастасія Ракова.

Раніше в РФ підтвердили зараження коронавірусом сімох людей: це двоє громадян Китаю, яким діагноз поставили наприкінці січня (обох виписано 12 лютого після одужання), один громадянин РФ, який повернувся з Італії, і один громадянин Італії, який вчиться в медуніверситеті у Санкт-Петербурзі за обміном.

Ще три епізоди - це росіяни, евакуйовані в лютому з круїзного лайнера Diamond Princess, де стався спалах коронавірусу. Ці випадки "на карбі" Японії, оскільки в її порту стояв лайнер, тому, за офіційною статистикою, на території Росії зафіксовано 10 випадків.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 98 000, понад 50% пацієнтів одужали. Найбільшу кількість хворих - понад 80 000 - зафіксували на материковому Китаї. На другому місці за кількістю хворих - Південна Корея, де інфікувалися майже 6300 чоловік. На третьому місці Італія - там занедужали 3 858 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram