ГоловнаСвіт

Росія відправила із Севастополя до Сирії два фрегати з крилатими ракетами

Вони увійдуть до складу сил постійного угруповання ВМФ РФ у Середземному морі.

Росія відправила із Севастополя до Сирії два фрегати з крилатими ракетами
"Адмирал Макаров"
Фото: militaryfactory.com

Два фрегати Чорноморського флоту Росії "Адмірал Макаров" і "Адмірал Григорович" із крилатими ракетами "Калібр-НК" проходять турецькі протоки Босфор і Дарданелли в напрямку Середземного моря.

Про це заявив офіційний представник ЧФ РФ Олексій Рульов, передає "Интерфакс".

"Фрегати, оснащені високоточною зброєю - ракетним комплексом "Калібр-НК", здійснюють плановий перехід із Севастополя в далеку морську зону, де увійдуть до складу сил постійного угруповання Військово-морського флоту (ВМФ) у Середземному морі", - розповів Рульов.

Він повідомив, що протягом переходу екіпажі кораблів провели навчання на полігонах бойової підготовки флоту в Чорному морі. "Третій фрегат ЧФ цієї серії - "Адмірал Ессен" - виконує завдання в Середземному морі з грудня 2019 року", - зазначив представник ЧФ.

Раніше ці фрегати неодноразово брали участь у російській операції підтримки сирійського президента Башара Асада.

Зазначають, що посилення російського корабельного угруповання проходить на тлі різкого загострення ситуації в сирійській зоні деескалації в Ідлібі.

Нагадаємо, в сирійській провінції Ідліб у результаті авіаудару сил режиму Асада, підтримуваного Росією, загинули понад 30 турецьких військовослужбовців. У зв'язку із цим Туреччина скликала екстрене засідання Ради НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram