ГоловнаСвіт

У Литві та Білорусі зафіксовано перші випадки захворювання на коронавірус

В обох країнах проводять санітарно-епідемічні заходи.

У Литві та Білорусі зафіксовано перші випадки захворювання на коронавірус
Коронавирус штамм 2019-nCoV
Фото: EPA/UPG

У Литві зафіксовано перший випадок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на литовську владу.

Відомості про захворювання були підтверджені лише через два дні після того, як на засіданні уряду було вирішено ввести в країні режим надзвичайного стану для використання засобів із держрезерву на організацію профілактичних заходів.

За даними влади, захворіла жінка, яка 24 лютого повернулася в країну після поїздки в Італію. Її госпіталізовано в лікарню Шауляя й ізольовано. За даними лікарів, симптоми захворювання в неї незначні, температура нормальна.

Також зафіксовано перший випадок захворювання в Білорусі, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначають, що вірус виявили в одного зі студентів, які приїхали з Ірану.

"Під час лабораторного типування 27 лютого виявлено вірус в одного з громадян Ірану, який прибув рейсом з Баку 22 лютого. Пацієнта й осіб, які контактували з ним, поміщено в закриті бокси Мінської інфекційної лікарні. Молодик почувається задовільно", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я РБ.

З огляду на погіршення епідемічної ситуації в Південній Кореї, Ірані та Італії, міністерство охорони здоров'я Білорусі вирішило проводити обстеження та лабораторну діагностику всіх громадян, які прибувають із зазначених країн після 20 лютого.

Зараз у країні проводять санітарно-епідемічні заходи, спрямовані на недопущення поширення коронавірусу.

Нагадаємо, в європейських країнах зростає число випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19. Влада активізує заходи боротьби з поширенням захворювання. Найскладніша ситуація - в Італії, де кількість інфікованих перевищила 500 осіб. При цьому 14 хворих померли, 42 одужали. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Коронавірус в Італії. Або як регіони та уряд Італії паніку долають".

Раніше випадки зараження також зафіксували в Греції, на материковій частині Іспанії, в Хорватії, Австрії та в інших країнах ЄС.

Коронавірус COVID-19, що спричиняє пневмонію, поширився з китайського міста Ухань - адміністративного центру китайської провінції Хубей - в грудні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram