ГоловнаСвіт

Лукашенко: Білорусь готова до інтеграції з Росією, але без примусу

"Білорусь однозначно виступає за реальну інтеграцію на класичних принципах, які знає весь світ".

Лукашенко: Білорусь готова до інтеграції з Росією, але без примусу
Президент Беларуси Александр Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна готова до реальної інтеграції з Росією, але без примусу.

Про це він сказав на зустрічі з головою колегії Євразійської економічної комісії Михайлом М'ясниковичем, передає "БЕЛТА".

"Ми залишаємося, як завжди, прихильниками реальної інтеграції без примусу до інтеграції (новий термін з'явився в союзі - "примус до інтеграції"). І дивно, що почалося це з примусу до інтеграції Білорусі. Розумієте, про що йдеться", - зазначив Лукашенко.

Він нагадав, що ще разом з першим президентом РФ Борисом Єльциним білоруська сторона завжди ініціювала реальну інтеграцію, зберігаючи суверенітет і незалежність.

"Ми тоді взагалі не говорили про те, що хтось повинен втратити суверенітет і незалежність. За усіх складнощів у ті часи ми знаходили виходи зі складних питань. Коли розбагатіли, особливо Росія, почалися незрозумілі штовханина і метушня. І, як я вже сказав, спонукання до інтеграції", - наголосив Лукашенко.

Він також додав, що Білорусь "однозначно виступає за реальну інтеграцію на класичних принципах, які знає весь світ".

Нагадаємо, 12 лютого Bloomberg повідомив, що президент РФ Володимир Путін намагався переконати Лукашенка в необхідності об'єднати їхні країни у "наддержаву". Це нібито був "план А" Путіна зі збереження влади після закінчення терміну своїх президентських повноважень, який провалився. Поглинання Білорусі дозволило б Путіну обійти обмеження термінів, ставши лідером нової "Союзної держави".

Після відмови Лукашенка Путін перейшов до "плану Б" - змін до російської Конституції, які незабаром готуються ухвалити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram