ГоловнаСвіт

Євросоюз і США закликали РФ розслідувати вбивство Бориса Нємцова

У Путіна заявляли, що в РФ не може бути жодного міжнародного розслідування вбивства Нємцова.

Євросоюз і США закликали РФ розслідувати вбивство Бориса Нємцова
Фото: Сергей Нужненко

У США та Євросоюзі закликали РФ здійснити повне розслідування вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова і знайти замовників злочину. Про це сказано в заяві Посольства США в РФ і Зовнішньополітичної служби ЄС.

"У п'яту річницю вбивства Бориса Нємцова ми знову закликаємо владу провести розслідування щодо тих, хто організував і замовив цей злочин. Борис Нємцов залишається прикладом для тих, хто прагне демократії і вважає, що влада повинна бути підзвітна народу", - сказано в заяві посольства.

Також у ЄС закликали розслідувати вбивство Нємцова.

"Його вбивство слід розслідувати повністю і транспарентно, щоб усі особи, причетні до цього злочину, були притягнуті до відповідальності", - зазначили в ЄС.

У заяві ЄС також наголошено, що Борис Нємцов безстрашно, незважаючи на численні перешкоди, працював над просуванням демократичних цінностей і політичного плюралізму в Росії.

«Він залишається джерелом натхнення для багатьох, тоді як громадянське суспільство і незалежні засоби масової інформації в Росії стають усе обмеженішими», - йдеться в повідомленні.

Раніше в Путіна заявляли, що на території РФ не може бути жодного міжнародного розслідування вбивства Бориса Нємцова.

Нагадаємо, рівно п'ять років тому, 27 лютого 2015 року, Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви.

15 березня 2019 року в Києві на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту у Солом'янському районі, поруч із посольством РФ, відкрили сквер імені Бориса Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram