ГоловнаСвіт

В Індії під час мітингу через новий закон про громадянство загинули п'ятеро, поранено 90 осіб

Масові заворушення посилилися напередодні візиту в Делі президента США Дональда Трампа.

В Індії під час мітингу через новий закон про громадянство загинули п'ятеро, поранено 90 осіб
Фото: Скриншот видео

В індійській столиці Делі під час протестів через новий закон про громадянство було вбито п'ятеро людей, ще близько 90 отримали поранення. Про це пише Reuters.

"У деяких з тих, кого доставили, були вогнепальні поранення", - повідомив додатковий медичний суперінтендант у лікарні Гуру Тег Бахадур, доктор Раджеш Калре.

Сутички відбулися між противниками і прихильниками нового законодавства. Поліція застосовувала сльозогінний газ і димові гранати, намагаючись розігнати мітингувальників, які кидали каміння.

Серед загиблих є один правоохоронець. Мітинги почалися незадовго до прибуття в Делі президента США Дональда Трампа, який повинен зустрітися з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді 25 лютого.

На ранок вівторка через масові заворушення залишаються закритими деякі школи і п'ять станцій метро.

Акції протесту через новий закон, який спрощує отримання громадянства Індії для немусльман з трьох сусідніх мусульманських країн, тривають з грудня.

Моді звинувачують у підриві світських традицій Індії, але його партія заперечує будь-яку упередженість щодо більш ніж 180-мільйонної мусульманської меншини в Індії. 

Нагадаємо, в серпні 2019 року індійський уряд указом президента позбавив єдиний мусульманський штат Джамму і Кашмір особливого статусу. Його скасування означає, що люди з інших штатів зможуть купувати нерухомість у Кашмірі. Раніше займати державні посади і вчитися в коледжах Кашміру могли тільки жителі штату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram