ГоловнаСвіт

В Італії зафіксовано 229 випадків захворюваня на коронавірус, - посол

Серед інфікованих коронавірусом в Італії громадян України немає.

В Італії зафіксовано 229 випадків захворюваня на коронавірус, - посол
Евген Перелигін
Фото: надано посольством України в Італії

Станом на 19:00 24 лютого в Італії зафіксовано 229 випадків інфікованих коронавірусом.

Про це заявив повноважний посол України в Італії Євген Перелигін, передає РБК-Україна.

Більшість випадків зараження COVID-19 припадають на регіон Ломбардія.

"З них - 172 в регіоні Ломбардія, 32 - Венето, інші - в Емілії Романія, П'ємонті і Лаціо, а також - в місті Рим. Українців серед них немає. У посольства або генеральні консульства громадяни не зверталися. Карантин введено в 11 містечках двох провінцій Падуя і Лоді", - сказав посол.

Серед інфікованих коронавірусом в Італії громадян України немає.

"Серед всіх 229 осіб немає українських громадян. В посольства або генеральні консульства українські громадяни не зверталися", - цитує Євгена Перелигіна Інтерфакс-Україна.

Посол зазначив, що посольство встановило оперативний зв'язок зі штабами в двох провінціях, де запроваджено карантин. При цьому він уточнив, що карантин введено в 11 містах двох провінцій - Падуя і Коллоді. Також за його словами, посольство працює з регіональною владою регіонів Ломбардія і Венето.

Перелигін підкреслив, що в зв'язку з приписом префекта Мілана в генеральному консульстві України в Мілані прийом громадян України буде проводитися тільки в першочергових справах.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Кабмін посилив заходи безпеки для запобігання коронавірусу в Україні

Нагадаємо, в Україні на державному кордоні та в аеропортах посилять заходи через коронавірус в Італії.

Раніше Державна прикордонна служба оголосила про введення температурного скринінгу пасажирів на прямих авіарейсах з Італії. Аналогічні заходи в зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 вводяться на пункті пропуску "Тиса" в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram