ГоловнаСвіт

У США з 24 лютого почнуть діяти посилені правила на видавання грін-карт

Критики називають їх "тестом на багатство" для іммігрантів.

У США з 24 лютого почнуть діяти посилені правила на видавання грін-карт
Фото: http://largo.ru

Влада США з понеділка, 24 лютого, введе в дію нові правила видавання грін-карт іноземцям, які посилюють процедуру для тих, хто розраховує на отримання державної допомоги. Про це повідомила пресслужба Білого дому.

В американській адміністрації заявили, що задоволені рішенням Верховного Суду, який "зняв останні судові заборони" на введення норми, яка визначає, хто саме потребує допомоги з боку держави (public charge regulation).

Критики цього правила називають його "тестом на багатство" для іммігрантів, пише видання The Hill.

У повідомленні Білого дому йдеться, що захід дозволить захистити американських платників податків, підтримає програми соціального забезпечення для тих американців, які дійсно потребують їх, і скоротить дефіцит федерального бюджету.

Крім того, нововведення "відновить основоположний правовий принцип, згідно з яким нові члени [американського] суспільства повинні бути фінансово самостійні і не залежати від щедрості платників податків США".

Нагадаємо, ініціативу в серпні 2019 року висунув помічник президента США Стівен Міллер. Посилені правила видавання грін-карт мали почати діяти в жовтні 2019 року. Однак три федеральні судді незалежно один від одного заблокували розпорядження Трампа.

Відповідно до нього влада може відмовити у в'їзді або видаванні грін-карти, виходячи з рівня доходів або того, як часто людина користується програмами соціальної допомоги. До них належать соціальне забезпечення, талони на харчування, державне житло або безкоштовна медична страховка за програмою Medicaid.

Захід випливає із закону про імміграцію 1882 року, який дозволяє уряду відмовляти у видаванні візи будь-якій особі, яка перебуває на державному утриманні. Під неї підпадуть іммігранти, які отримували соціальні виплати протягом більш ніж 12 місяців за останні три роки

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram