ГоловнаСвіт

У Росії на аукціоні продали автограф Путіна

Як лот було виставлено лист подяки президента РФ американісту Зоріну.

У Росії на аукціоні продали автограф Путіна
Фото: EPA/UPG

Автограф президента Російської Федерації Володимира Путіна продали на торгах аукціонного дому "12-й стілець" за початкову вартість - 340 тисяч рублів.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Як лот було виставлено лист подяки Путіна американісту Валентину Зоріну з особистим автографом.

У листі, датованому 12 вересня 2001 року, Путін подякував Зоріну за подарунок - книгу "Невідоме про відоме".

Найзапотребованішими на торгах, за словами організаторів, виявилися лоти, пов'язані з ім'ям режисера і сценариста Андрія Тарковського. На продаж були виставлені його рукописні замітки, зроблені під час роботи над фільмом "Дзеркало". П'ять листів, кожен з яких перевищив стартову позначки 120 тисяч рублів, були продані за цінами від 160 до 650 тисяч рублів.

Найбільшу суму - 650 тисяч рублів - заплатив покупець за написаний рукою Тарковського фрагмент режисерського сценарію зі сценою вбивства курки - діалог між героїнями Лариси Тарковської (дружини режисера) і Маргаритою Тереховою, виконавицею головної ролі в "Дзеркалі". Загалом, рукописні матеріали Тарковського до цієї кінокартини, його автографи і фотографії були продані майже за 2 млн рублів.

Всього на двадцятому аукціоні "Анімація. Кіно. Книга. Архів. Графіка. Рідкісні документи" аукціонного дому "12-й стілець" було виставлено 522 лоти в 14 розділах.

Нагадаємо, в Росії дітям подарували на Новий рік цукерки з горілкою, перцем і портретом Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram