ГоловнаСвіт

Трамп розкритикував присудження "Оскара" фільму "Паразити": "Що, чорт забирай, це було?"

Сам фільм президент США, судячи з усього, ще не бачив.

Трамп розкритикував присудження "Оскара" фільму "Паразити": "Що, чорт забирай, це було?"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп розкритикував рішення присудити премію "Оскар" за найкращий фільм південнокорейським "Паразитам".

Про це пише The New York Times.

У своєму виступі на передвиборному мітингу в Колорадо-Спрінгс 20 лютого Трамп сказав: "Що, чорт забирай, це було? У нас достатньо проблем з торгівлею в Південній Кореї. До того ж, вони дають їм премію за найкращий фільм року. Він був хороший? Не знаю".

Судячи з останньої фрази, сам фільм президент США не дивився.

Як альтернативу президент США запропонував глядачам повернутися до голлівудської класики - кінострічок "Віднесені вітром" і "Бульвар Сансет".

Американський дистриб'ютор фільму - компанія Neon - прокоментувала виступ Трампа в своєму Twitter: "Зрозуміло. Він не вміє читати".

Нагадаємо, "Паразити" режисера Пон Чжун Хо став першим неангломовним фільмом, який отримав головну нагороду Американської кіноакадемії. Фільм також став першою корейською картиною, зазначеною в номінації "Найкращий іноземний фільм" (тепер ця номінація називається "Найкращий міжнародний фільм"). Стрічку також відзначили за режисуру й оригінальний сценарій Пон Чжун Хо (і співавтора сценарію Хан Джин Вон).

Соціальна сатира "Паразити" розповідає історію про те, як сім'я з чотирьох бідних безробітних, які живуть у підвалі, знайшла роботу в багатій родині.

Раніше "Паразити" стали лауреатом Каннського кінофестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram