ГоловнаСвіт

Турецький бізнес готовий інвестувати в «турборежимні» проєкти, - посол Туреччини Гюльдере

Дипломат закликав Україну і Туреччину завершити всі розпочаті двосторонні проєкти до 2023 року.

Турецький бізнес готовий інвестувати в «турборежимні» проєкти, - посол Туреччини Гюльдере
Фото: Макс Левин

Турецький середній і великий бізнеси готові профінансувати національні українські проєкти, про які Київ оголосить у турборежимі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

«Керівництво України оголосило, що найближчим часом будуть опубліковані великі інфраструктурні проєкти. Турецькі компанії вже реалізовували в Україні масштабні ініціативи. У Туреччині і середні, і великі підприємства пильно стежать за подіями в Україні. Я впевнений, що турецькі компанії зроблять свій внесок у ті проєкти, які будуть оголошені в турборежимі і які вплинуть на повсякденне життя простих громадян», - зазначив дипломат.

У той самий час посол закликає Україну підписати угоду про Зону вільної торгівлі й акцентує на необхідності втілити в життя всі заплановані двосторонні проєкти до 2023 року.

«Є кроки, які Україна в майбутньому зробить у секторі сільського господарства. Є великі інфраструктурні проєкти, які анонсував офіційний Київ. Існує активна співпраця в секторі ВПК. Ми не зможемо досягти всього за день. Але ми плануємо виконати всі ключові цілі до 2023 року - 100-річчя від дня заснування Турецької Республіки», - сказав Гюльдере.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що є всі передумови для того, щоб країну «накрила лавина інвестицій»

Нагадаємо, під час промови на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Зеленський пообіцяв іноземним інвесторам "няньку" і податкові канікули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram