ГоловнаСвіт

США внесли підрозділ "Роснафти" в санкційний список

Туди ж потрапив віцепрезидент цієї нафтогазової компанії.

США внесли підрозділ "Роснафти" в санкційний список
Фото: РБК

США внесли до санкційного списку підрозділ російської компанії "Роснафта" Rosneft Trading. Це пов'язано з торгівлею нафтою у Венесуелі, йдеться на сайті Міністерства фінансів Штатів.

Також до санкційного списку потрапив віцепрезидент "Роснафти" Дідьє Касіміро. Зазначають, що всі активи Rosneft Trading у США заблоковано.

Для припинення бізнесу з цією компанією громадянам і компаніям відвели 90 діб - до 20 травня.

Нагадаємо, у квітні 2019 року "Роснафта" звинуватила у брехні інформаційне агентство Reuters. Вони заявили, що агентство "легалізує чутки в інтересах замовників" через публікацію про те, що компанія допомагає уряду Венесуели продавати нафту в обхід американських санкцій.

Нафтове підприємство навіть погрожувало припинити роботу агентства на території РФ.

"Вважаємо, що необхідно звернутися до правоохоронних органів з метою припинення протиправної діяльності псевдоагентства на території Російської Федерації", - заявили в пресслужбі компанії.

Штати вперше ввели санкції проти Венесуели 28 січня 2019 року. Тоді обмеження торкнулися передусім нафтовидобувної компанії, через що Венесуела могла продавати нафту на американському ринку тільки з виведенням коштів на рахунки, не підконтрольні керівництву Ніколаса Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram