ГоловнаСвіт

Число заражених коронавірусом на лайнері Diamond Princess сягнуло 285

Громадянство нових носіїв коронавірусу не уточнюється.

Число заражених коронавірусом на лайнері Diamond Princess сягнуло 285
Фото: ВВС

На закритому на карантин круїзному лайнері Diamond Princess ще в 67 осіб підтверджено наявність коронавірусу. При цьому в 38 осіб немає жодних симптомів захворювання.

Загальна кількість хворих на судні збільшилася до 285, включаючи не тільки пасажирів, а й членів екіпажу, передає Кіодо з посиланням на дані Міністерства охорони здоров'я Японії.

Громадянство нових носіїв коронавірусу не уточнюється. Зазначається, що період моніторингу для пасажирів та екіпажу лайнера триватиме до середи, 19 лютого.

Також було оголошено про нові випадки захворювання всередині країни, зокрема серед медпрацівників. Уточнюється, що Японія все частіше підтверджує випадки захворювання COVID-19 у людей, які не мають прямого зв'язку з Китаєм.

Станом на 15 лютого, число підтверджених випадків коронавірусу в Японії зросло до 338, включаючи 285 на Diamond Princess.

"Зіткнувшись із низкою випадків, шляхи зараження яких неможливо відстежити, уряд визнав, що він «стикається з іншою ситуацією», - йдеться в повідомленні.

Посольство США в Японії вже підтвердило намір евакуювати американських громадян з Diamond Princess. Літаки, призначені для евакуації близько 380 американців, прибудуть у токійський аеропорт Ханеда ввечері 16 лютого і вилетять до США вранці наступного дня. З Йокогами американців до аеропорту доправлять на автобусах. При цьому всі вони мають пройти експрес-обстеження на предмет виявлення симптомів вірусу. Ті, хто через стан здоров'я не зможуть евакуюватися на літаку, будуть госпіталізовані в Японії.

За словами представників уряду, Японія також співпрацюватиме з іншими країнами, які роблять аналогічні заходи для евакуації своїх громадян на судні. Повідомляється, що на Diamond Princessіз перебувають близько 3400 пасажирів і членів екіпажу з 56 країн, зокрема і з України.

Нагадаємо, відомо, що на борту лайнера є двоє українців, які були інфіковані коронавірусом. Обидва - члени екіпажу Diamond Princess. Усього на борту лайнера 25 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram