ГоловнаСвіт

США запланували підвищення мита на літаки з Євросоюзу

Нові тарифи підвищать до 15%.

США запланували підвищення мита на літаки з Євросоюзу
Фото: aviawiki.com

На тлі суперечки про законність субсидій для європейського авіавиробника Airbus США з 18 березня 2020 року підвищують з 10% до 15% мита на імпортовані з країн Євросоюзу літаки відповідно до рішення Світової організації торгівлі. Про це повідомляється на сайті Торгового представництва США.

"Під керівництвом президента Трампа 2 жовтня 2019 року Сполучені Штати виграли найбільшу нагороду в історії СОТ, коли їм було дозволено вжити контрзаходів щодо товарів на суму 7,5 мільярда доларів США після перемоги у справі про недобросовісну торговельну практику проти Європейського Союзу, Франції, Німеччини, Іспанії та Великобританії", - йдеться в повідомленні Торгового представництва.

Йдеться про рішення СОТ від 2 жовтня, згідно з яким організація офіційно дозволила Вашингтону ввести мита на європейські товари загальним обсягом $7,5 млрд на рік у відповідь на незаконне субсидування Євросоюзом авіабудівного концерну Airbus SE. 14 жовтня воно було схвалене членами СОТ на спеціальному засіданні.

До цього в травні 2018 року СОТ дійшла висновку, що авіаконцерн Airbus незаконно отримав кошти на створення моделей літаків A380 і A350, що коштувало певного обсягу продажів його американському конкуренту - Boeing.

Водночас Євросоюз, своєю чергою, звинувачує Вашингтон у незаконному субсидуванні Boeing. Ця суперечка в рамках СОТ триває вже 15 років. Раніше організація визнала незаконними субсидії Сполучених Штатів для Boeing.

Нагадаємо, МВФ назвав торгові війни однією з причин уповільнення світової економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram