ГоловнаСвіт

Круїзний лайнер, якому через побоювання коронавірусу відмовили в п'яти країнах, погодилася прийняти Камбоджа

Рішення було прийнято "з гуманітарних міркувань".

Круїзний лайнер, якому через побоювання коронавірусу відмовили в п'яти країнах, погодилася прийняти Камбоджа
Круизный лайнер Westerdam
Фото: maritime-executive.com

Влада Камбоджі дозволила круїзному лайнеру Westerdam з 1455 пасажирами і 802 членами екіпажу на борту зайти в порт і висадити людей на берег.

Лайнер, який відмовилися прийняти як мінімум в п'яти портах Азії, отримав дозвіл пришвартуватися в морському порту Сіануквіль.

Рішення було прийнято "з гуманітарних міркувань", передає агентство Кіодо.

"Ми прибудемо о 7:00 за місцевим часом у четвер ... і залишимося в порту на кілька днів для висадки. Гості зможуть зійти на берег. Всі дозволи були отримані, і ми надзвичайно вдячні камбоджійській владі за їхню підтримку", - йдеться в повідомленні на сайті компанії Holland America Line, якій належить судно.

З моменту виходу судна з порту в Гонконзі 1 лютого, Японія, Тайвань, Філіппіни, Гуам і Таїланд відхилили запити круїзного лайнера щодо його прийому в себе через побоювання, що деякі його пасажири можуть бути заражені коронавірусом.

"Усі пасажири на борту здорові і, незважаючи на помилкові повідомлення на борту, немає підтверджених або підозрюваних випадків зараження коронавірусом", - сказала компанія-перевізник.

Раніше планувалося, що пасажири висадяться 15 лютого в Йокогамі, Японія.

Ще один круїзний лайнер - Diamond Princess, пришвартований в Йокогамі, був поміщений туди на карантин, оскільки на початку лютого у пасажира похилого віку, який висадився в Гонконзі, був виявлений коронавірус. З 203 підтверджених випадків в Японії 174 є пасажирами і членами екіпажу судна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram