ГоловнаСвіт

У Гонконзі висунули нову версію поширення коронавірусу

Передбачається, що COVID-19 може поширюватися по каналізаційних трубах.

У Гонконзі висунули нову версію поширення коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Влада Гонконгу запідозрила, що коронавірус COVID-19 може поширюватися по каналізаційних трубах.

Версія з'явилася після зараження 62-річної жінки, яка не відвідувала китайське місто Ухань і не спілкувалася з інфікованими, передає CNN.

Єдиним можливим джерелом зараження був визнаний 75-річний чоловік, який потрапив до лікарні тижнем раніше. За попередньою інформацією, чоловік і жінка не були знайомі, проте через їх квартири проходив один і той же каналізаційний стояк.

Комунікації ставали причиною зараження атиповою пневмонією в 2002 році, через що в 2020-му частину мешканців евакуювали з квартир, але COVID-19 в трубах не знайшли.

Однак технічні служби з'ясували, що власники однієї з квартир житлового комплексу самовільно зробили перепланування. Через неправильно створену конструкцію повітря з унітазу могло виходити назовні. Оскільки, як вважають експерти, вірус може передаватися через екскременти, цілком можливо, що таким чином він і перейшов з однієї квартири в іншу.

Під час перевірки системи водопостачання та каналізації коронавірус не виявлено, хворих в інших квартирах, через які проходить підозрілий стояк, також не знайшли. Однак у трьох, що жили в одній квартирі з хворою жінкою, на той час COVID-19 теж був виявлений.

CNN повідомляє, що в Гонконзі вже 50 людей заражені коронавірусом.

Станом на 12 лютого від пневмонії, викликаної COVID-19, в світі померли 1 115 осіб. Загальна кількість заражених людей у КНР оцінюється в 44 тис. 653 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram