ГоловнаСвіт

На американських праймеріз демократів у штаті Нью-Гемпшир лідирує Берні Сандерс

На праймеріз республіканців лідирує Дональд Трамп.

На американських праймеріз демократів у штаті Нью-Гемпшир лідирує Берні Сандерс
Берни Сандерс на предвыборном митинге в Вашингтоне (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс лідирує на праймеріз (первинних виборах) Демократичної партії США в штаті Нью-Гемпшир.

Про це повідомляє The New York Times.

Після підрахунку 86% бюлетенів Сандерс набирає 26% голосів. У колишнього мера Саут-Бенда у штаті Індіана Піта Буттиджича - 24%, у сенаторки від штату Міннесота Емі Клобушар - 20%. Сенаторка від Массачусетсу Елізабет Воррен займає четверте місце (9% голосів), колишній віцепрезидент США Джо Байден, якого вважали фаворитом серед демократів, - п'ятий (8% голосів).

Фото: nytimes.com

Ще два кандидати - підприємець Ендрю Янг і сенатор від Колорадо Майкл Беннет - знялися з виборчих перегонів.

На праймеріз республіканців, які пройшли в Нью-Гемпширі одночасно з праймеріз демократів, з великим відривом лідирує Дональд Трамп. За підсумками підрахунку 86% бюлетенів він набирає 85,5% голосів.

Як повідомляли, на першому етапі попередніх виборів Демократичної партії - кокусах в Айові - переміг Піт Буттиджич. Він набрав 26,2% голосів, Берні Сандерс - 26,1%. При цьому демократи майже добу не могли підбити підсумки кокусів через збій у мобільній програмі, яку використовували для підрахунку голосів. У партії підкреслювали, що це не пов'язано із зовнішнім втручанням.

Наступні праймеріз демократів пройдуть у Південній Кароліні 29 лютого, праймеріз республіканців - в Алабамі 3 березня.

Нагадаємо, вибори президента США пройдуть 3 листопада 2020 року. Нинішній президент США Трамп упевнений у своїй перемозі. 2016 року він виграв вибори в Гілларі Клінтон, хоча вона отримала майже на 3 млн більше голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram