ГоловнаСвіт

В Ухані від коронавірусу померли громадяни США і Японії, загальна кількість жертв - 724

На круїзному лайнері Diamond Princess виявили ще три випадки зараження.

В Ухані від коронавірусу померли громадяни США і Японії, загальна кількість жертв - 724
Фото: EPA/UPG

В Ухані, де стався спалах коронавірусу, з'явилися перші жертви серед іноземних громадян. Як повідомляє New York Times з посиланням на посольство США в Пекіні, в місті померла американська громадянка.

За даними видання, йдеться про 60-річну пані, яка до зараження мала проблеми зі здоров'ям. Інформації про те, коли її ушпиталили, немає.

У самих США хворими вважають 12 осіб. Смертельних випадків у Сполучених Штатах не було.

МЗС Японії, зі свого боку, повідомило, що громадянин цієї країни також помер у лікарні міста Ухань. Його госпіталізували з підозрою на коронавірус - і він помер від пневмонії, передає РБК.

За останньою інформацією, жертвами коронавірусу, що з'явився в грудні в Ухані, стали 724 людини. Більшість із них померли в провінції Хубей.

За межами континентального Китаю померли дві людини: по одному смертельного випадку було зафіксовано в Гонконгу і на Філіппінах.

Кількість заражених новим типом вірусу у світі за станом на 8 лютого наближається до 35 000, стан понад 6 000 хворих критичний. Більшість випадків припадає на Китай, де почався спалах.

У тому числі 64 людини, заражені коронавірусом, перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, що стоїть на карантині в японському порту Йокогама з 3 лютого. За добу там виявили ще три випадки зараження уханським вірусом, заявили в міністерстві охорони здоров'я Японії в суботу. Нових інфікованих відправили в лікарні Японії.

За даними влади країни, перевірку на можливе зараження пройшли 279 осіб. Усього на судні перебувають понад 3500 осіб, з них 35 - українці.

Лайнер Diamond Princess вирушив у круїз 20 січня, але повернувся в гавань після того, як у Гонконзі на берег зійшов чоловік, у якого діагностували коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram