ГоловнаСвіт

Трамп звільнив радника Білого дому Віндмана, що дав викривальні свідчення

"Підполковника Віндмана попросили піти за те, що він сказав правду".

Трамп звільнив радника Білого дому Віндмана, що дав викривальні свідчення
Фото: EPA/UPG

Співробітник Ради національної безпеки США Олександр Віндман, що дав показання на слуханнях щодо імпічменту президента Дональда Трампа, 7 лютого був виведений з території Білого дому.

Про це повідомляє Голос Америки.

"У головах американців не виникає питання, чому цю людину звільнили (...) Підполковника Віндмана попросили піти за те, що він сказав правду", - заявив його адвокат Девід Прессман.

Служба Віндмана в Раді національної безпеки США повинна була закінчитися в липні.

Раніше Дженніфер Вільямс, радник з національної безпеки в апараті віцепрезидента США Майка Пенса, яка також дала свідчення на слуханнях щодо імпічменту, була спрямована в розпорядження Центрального командування США.

Віндман, який був провідним фахівцем в Україні, дав свідчення на слуханнях у Палаті представників Конгресу США і заявив, що президент Трамп висунув неправомірні вимоги президенту України Володимиру Зеленському.

Чиновник під час виступу також сказав, що тезу про українське втручання в вибори президента США 2016 року просував президент Росії Володимир Путін.

5 лютого Сенат США виправдав Трампа в справі про імпічмент.

Нагадаємо, що Олександр Віндман - уродженець Києва, його з братами в дитинстві відвіз в США батько.

Віндман був першим свідком Конгресу, який почув скандальну телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Зміст переговорів настільки обурив офіцера, що він двічі звернувся з офіційною скаргою до головного юридичного консультанта Джона Ейзенберга. Після цього, порушивши заборону, введену Білим домом для діючих співробітників адмістрації, Віндман погодився виступити на закритому засіданні трьох комітетів конгресу в рамках слухань про імпічмент президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram